İyilik Kutusu Projesi

14.12.2022 385

Büyük Oluklu İlkokulu, öğrencilerin yardımlaşma duygularını arttırarak, çevrelerine duyarlı, sosyal sorumluluk duygusu artmış, yardıma muhtaç insanlara faydalı işler yapan bireyler olmalarını sağlamak amacıyla "İyilik Kutusu"  adlı projeyi hayata geçirdi.

Proje kapsamında öğrencilerin iyilik yapma konusunda birbirleriyle yarışarak, insanları mutlu etmenin hazzını yaşamalarını sağlamak, ayrıca olumsuz öğrenci davranışlarının da bu sayede azalması hedeflendi. Öğrenci ve velilerin okulu benimsemeleri, dünyada tek olmadıklarının bilincine varmaları, yardımlaşma ve iyi bir birey olma duygularının gelişmesini, pekişmesini sağlamak projenin diğer hedefleri arasında.

Proje uygulama aşamasında, okulun dikkat çeken bir yerine İyilik Kutusu yerleştirildi ve öğrencilere proje yöneticileri tarafından konuyla ilgili bilgilendirme yapıldı. Öğrencilerin yaptıkları iyilikleri bir kağıda yazarak İyilik Kutusu'na atmaları söylendi, haftalık olarak yapılan değerlendirmenin sonucunda en beğenilen iyiliği yapan öğrenciye ödül verilmektedir.

12 Aralık 2022 tarihinde başlatılan proje sene sonuna kadar14-12-202214-12-202214-12-202214-12-2022 devam edecek.